Колір кухонної стільниці для меблів з дерев'яними фасадами
Надто суворих правил щодо вибору кольору стільниці для кухні не існує. Разом з тим дизайнери рекомендують все-таки спиратися на загальний дизайн інтер'єру та головну колірну гамму кухні при купівлі стільниці, щоб вона не здавалася в інтер'єрі недоречною. Найчастіше зустрічається рекомендація професіоналів щодо її поєднання з кольором фасадів кухонних меблів.

Гарнітури для кухні з натурального дерева або інших матеріалів, які за кольором імітують деревину, ніколи не виходять з моди. Інтер'єр кухні «під дерево» виглядає розкішно та презентабельно, тому буде доречним як у заміському будинку, так і в квартирі. Правильно обрана стільниця в такій кухні вдало доповнить атмосферу затишку й комфорту.

Обираємо матеріал для стільниці на кухню

Стільниця на кухню з дерев'яними меблями теж може бути виконана з дерева, або з каменю - натурального чи штучного. З натурального дерева найкраще підійдуть: горіх, ясен, дуб, сосна, в'яз. Масив дуба приваблює міцністю та красою, горіх відрізняється насиченістю кольору, сосна - практичністю й невисокою ціною. Ясень обирають завдяки його світло-жовтому кольору, міцності та пружності деревини. Дерево в меблевому виробництві проходить спеціальну обробку, внаслідок чого стає термо- та вологостійким. Сучасні просочення і лаки для деревини виготовляються на основі натуральних компонентів, тому вони не лише продовжують термін її використання, а й роблять екологічною й безпечною.

Стільниці з натурального каменю також пасуватимуть для кухні з дерев'яними фасадами гарнітура. Це можуть бути мармур, граніт, кварц, травертин. Натуральний камінь - довговічний, при цьому він досить дорогий і важкий на вагу.

Штучний камінь - ще один варіант матеріалу для стільниці на кухню з дерев'яними меблями. Серед них найбільш підходящі:

  • акрил;
  • керамограніт;
  • кварцовий агломерат.

Будь-який з цих штучних матеріалів чудово пасуватиме для виготовлення відповідної стільниці. Вироби зі штучного каменю – легші від натурального каменю, при цьому - міцні та красиві. Величезна палітра кольорів - одна з головних переваг штучного каменю перед іншими матеріалами. Який же колір стільниці найоптимальніший для монтажу в комплекті з дерев'яними кухонними меблями?

Поєднуємо фасади та стільницю за кольором

Фасади кухонних меблів з природного масиву дерева або з імітацією під деревину - дуже затребувані, при цьому не всі знають, який колір стільниці під них підійде найкраще.

Професійні дизайнери для поєднання робочої поверхні з фасадами радять вибирати такі кольори:

  • сірий;
  • білий;
  • кремовий.

Для світлих дерев'яних фасадів можна замовити стільницю шоколадну або кольорову, якщо забарвлення поєднуватиметься з іншими елементами інтер'єру. При купівлі стільниці «під дерево» або з масиву краще обрати ту, яка на кілька тонів світліша або темніша від фасадів.

Стільниця «під мармур», виготовлена ​​з акрилу чи кварцового агломерату - чудове рішення. У цьому випадку вишуканість інтер'єру підкреслить не тільки колірне сполучення, а й фактура з візерунком на штучному камені.

Для кухні з дерев'яними фасадами вибір стільниці чорного кольору можливий, але не бажаний. Якщо фасади з темного дерева, то такий варіант зробить оточення похмурим, а при світлому масиві чорний стіл виглядатиме темною плямою.

Ми радимо прислухатися до рекомендацій професійних дизайнерів, щоб, перебуваючи на власній кухні, отримувати не лише кулінарне, а й естетичне задоволення.

Отримати консультацію